Следвайте Гласове в ТелеграмУнгария и Полша попречиха на приемането на заключенията

...
Следвайте Гласове в ТелеграмУнгария и Полша попречиха на приемането на заключенията
Коментари Харесай

Орбан и Моравецки смятат за неприемлив подхода на ЕС към миграцията

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Унгария и Полша попречиха на приемането на заключенията на Европейския съвет за миграцията и по този начин въпросът остана за решение през днешния ден. Заседанието завърши в един часа и половина локално време, без да се реализира компромис.

Премиерите Виктор Орбан, и Матеуш Моравецки бяха безапелационни, че считат за недопустим метода на Европейски Съюз към миграцията и да няма да позволен изводи по въпроса, до момента в който не бъдат взети поради опасенията им. Двете страни са срещу най-много разселването на мигранти из Европейски Съюз, което се съдържа в постигнатото при започване на месеца съглашение сред страните членки. Те ще бъдат сложени пред избора или да одобряват избран брой мигранти годишно, или да заплащат в общ фонд на Европейски Съюз по 20 000 евро за всеки, който откажат да одобряват. Орбан и Моравецски разкритикуваха и метода, по който е признато съглашението – с квалифицирано болшинство. То бе утвърдено с гласовете на 21 от общо 27 членки. Те са поискали да бъде признато взаимно изказване, съгласно което решенията за миграцията в Европейски Съюз да бъдат вземани единствено с единогласие.

Споразумението няма да бъде отменяно, увериха нидерландският министър председател Марк Рюте, белгийският му сътрудник Александер де Кро и други водачи.

Иначе бяха признати изводи за Украйна и за сигурността и защитата. Снощи в срещата посредством видеоконферентна връзка се включи и украинският президент Володимир Зеленски. Той прикани европейските водачи да стартират работа по нов, 12-и пакет от наказания против Русия.

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел сподели, че Съюзът може да сътвори нов фонд за оказване на помощ на Украйна в областта на защитата. Трябва да се обърне внимание и на образованието на украински бойци и модернизирането на въоръжените сили на Киев.

За през днешния ден с изключение на миграцията, останаха за разискване Китай, стопанската система и външните връзки.

Инфо: БНР

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР